tiistai 29. toukokuuta 2012

Isompi Muija

Tässä Muija-takeista isompi. Tähän takkiin laitettiin punainen tikkivuori ja vetoketju. Helman, hupun reunan ja hihansuut kanttasin mustalla.

Vetoketjun päässä on kolme palloa. Neiti olisi halunnut siihen vielä kulkusen, että se olisi helissyt.

maanantai 28. toukokuuta 2012

Pikku-Muija

Tässä toinen niistä Muija-takeista, joista mainitsin jo aiemmin. Pikku-Muijan äiti tykkää keltamustasta, joten väritettiin vähän takkia kanttauksilla ja vetoketjulla. Lämmikkeenä ohut tikkivuori.


Liikkuvan kohteen kuvaaminen on haastavaa tämänkin äidin mielestä. Pienten lasten vanhemmille voisi järjestää sellaisen "Liikkuvan kohteen kuvaaminen" -kurssin.
Lohdun sanoja minulle kuviaan lähettäneille: Ompelemani vaatteet näyttävät aina paremmilta, ja ovat enemmän edukseen käyttäjän päällä kuin seinällä roikkuessaan. Pois huoli ja murhe, minä olen kiitollinen kaikista kuvista.

tiistai 22. toukokuuta 2012

Muija tuulessa

SI30 Höh, edellisessä postauksessa kerroin ostaneeni Muijaa uudenkaupasta. Nyt ostin vanhaa Muijaa kirpparilta. Vein hameen liehumaan tuuleen ja aurinkoon ja napsin kuvia. Oikeimmillaan väri on noissa tummimmissa kohdissa. Kyllä tästä yksi lastentakki tulee, huppua en uskalla varmaksi luvata. 
Kysy lisää, jos kangas kiinnostaa. Mua kiinnostaa juuri nyt vain iltapala ja uni.
MYYTY

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Poika ja varis - ei kun Muija

 Tunnette varmaan Akseli Gallen-Kallelan maalauksen Poika ja varis? Minuun tuo kuva teki suuren vaikutuksen yläasteella. Myös eräs Pieni Poikanen on tehnyt minuun suuren vaikutuksen.
 
  Ompelin Poikaselle keltaisen velour-paidan. Edessa on tasku ja taskunsuut kantattu ruskealla resorilla. Samoin pääntie ja hihansuut. Poikasen äiti kertoi, että paidasta oli vaikea saada kuvaa, sillä paidan sisältö on varsin liikkuvaa sorttia.


Samaan pakettiin paidan kanssa pääsi Marimekon Muija-kankaasta tehty mössa. Kävin ostamassa Muijaa ihan liikkeestä - elämäni ensimmäisen kerran asioin paikallisessa Marimekossa. Ja nyt tulee puolustuspuhe: Ikinä, koskaan, milloinkaan en osta uusia kankaita. Tämä on poikkeus, sillä ompelin kahdelle neidolle takkia Muijasta. Asiakas oli ostanut kankaan, mutta sitä oli hieman liian vähän. Niinpä minä kävin hakemassa lisää Muijaa ja jääneistä paloista ompelin sitten pari mössaa. Yhdelle Odotetulle Lapsellekin on jo lakki valmiina.

maanantai 14. toukokuuta 2012

Etelä-Suomeen luvassa aurinkoista

 Vaikka Etelä-Suomessa olisi pilvistä koko kesän, eräällä tytöllä on aurinko omasta takaa mukana aina. Vai mitä sanotte?:

Artekin Siena muuttui takiksi. Minulla oli taas mieluisana tehtävänä miettiä, miten kaavat kankaalle asetella, että kangaspalat riittäisivät. Yritäpä löytää poikkisaumat, jotka jouduin tekemään, että sain etu-ja takakappaleelle tarpeeksi korkeutta. Kangasta jäi ehkä yhden pienen kukkaron verran. Hyvä niin.

Ps. Lupasin jo itselleni uuden kameran (äitienpäivä)lahjaksi, mutta se on vielä ostamatta. Ehkä jonain päivänä...

lauantai 5. toukokuuta 2012

Kaukaa haettu

 Kävin Pääkaupungissa. Menin näyttelyyn, ihailin Carl Larssonia. Ateneumista olisi voinut ostaa samantyylisiä röyhelömekkoja kuin Larssonin lapsillakin aikoinaan oli, mutta en ostanut. Sen sijaan menin kirpparille. Isolle kirpparille. Valtavan isolle.

 PU32 Kirpparilta ostin punavalkoraitaisen kreppikankaan. Tästä tulisi jos jonkinlaisia röyhelömekkoja. Jotta kangas ei vilisisi silmissä niin paljoa, tähän kannattaisi lisätä jotain toista kangasta. MYYTY

KE21 Sitten tulin pois Pääkaupungista ja menin lähikirpparille ja löysin kaksi tyynyliinaa. Vai osuivatkohan nämä eteeni jo ennen reissua? 
Jotenkin tuo kuvio näyttää olevan väärin päin. Voin kääntää sen toisin päin sitten, kun teen tästä jotain. Tämä on sellaista leppoista puuvillaa, heilahtelisi kivasti vaikka mekon helmana. MYYTY

perjantai 4. toukokuuta 2012

Eläinparaati jatkuu

 Lupaan ja vannon, että olen ahkerampi bloggaaja, kunhan saan pari muuta hommaa ensin alta pois. Yllättäen minulle on ilmaantunut muutakin elämää kuin ompeleminen. Hei, mitäs se sellainen on!?!

 Olen minä jotain ehtinyt ompelemaan. Esimerkiksi nämä patalaput. Viisi lappua on vielä kesken. Nämä ovat vaihtokauppatavaraa: minä sain lapaset ja vastalahjaksi ompelen patalappuja. Mun mielestä kivat vaihtarit.

SI29 "Toivottavasti ne ei ala ääntelemään siellä kassissa", sanoi kirpparin myyjä, kun pakkasin nämä verhot pussiin. "Siis mitä?", kysyin minä pöllämystyneenä. "Ne eläimet, että toivottavasti ne ovat hiljaa siellä kassissa." Hih! Eivät alkaneet. Sen sijaan minä hihittelin koko matkan kaupungilta kotiin.
Verhot on puuvillaa ja pituuttakin niillä on reilusti. (En nyt jaksa mitata sitä.) Verhot voi ostaa kokonaisenakin, jos haluaa. Ei tarvitse teettää niistä mitään. Jos haluaa lastenhuoneeseen oikein karnevaalisen meiningin, voi ostaa kaveriksi edellisen postauksen sirkuskankaan. MYYTY